Главна дирекция Национална полиция отчете сериозен спад на тежките пътнотранспортните произшествия,

...
Главна дирекция Национална полиция отчете сериозен спад на тежките пътнотранспортните произшествия,
Коментари Харесай

МВР отчете сериозен спад на тежките ПТП по Великден

Главна дирекция " Национална полиция "  отчете сериозен спад на тежките пътнотранспортните катастрофи, зародили по време на Великденските празници тази година. Положителната наклонност е резултат както от проявената дисциплинираност на водачите, по този начин и на подхванатите превантивни полицейски дейности, пишат в разбора си от Министерство на вътрешните работи и ползват статистиката.

Сравнителният разбор на данните от зародилите пътнотранспортни катастрофи по време на Великденските празници през тази и предходната година сочи забележителен спад на случаите. Според информацията за периода  02-06 май т.г произшествията са с 9 по-малко, починалите са с шестима по-малко, а  ранените – с 8 по-малко.

Регистрирани са 63 тежки пътнотранспортни катастрофи, при които е умрял едни човек и 88 са ранените. За времето от 14-17 април 2023 година /Великденските празници предходната година/ са регистрирани общо 72 катастрофи, със 7 починали и 96 ранени.

Следва да се има поради и обстоятелството, че тази година доста хора избраха да слеят почивни дни и поеха на път още на 30 април. Обобщените данни за интервала от тази дата до 6 май 2024г. сочат, че за 7-те дни са регистрирани общо 93 тежки ПТП с 2-ма починали и 127 ранени. Аналогично, през предходната година календарът е предполагал да се ситуират четири почивни дни - от 14 до 17 април. Въпреки  по-големия интервал през тази година, при съпоставяне на данните с предходната (30. 04 – 06. 05. 2024 година и 14. 04 – 17. 04. 2023 г.) се регистрира понижение на смъртните случаи - с 2 по-малко през тази година.

Засиленото полицейско наличия и осъществената превантивна работа през целия интервал към почивните дни са детайл от постигнатите резултати, регистрират от Пътна полиция в ГДНП. Не на последно място позитивният резултат е и с помощта на дисциплинираността и  толерантността на водачите, означават още от ГДНП.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР